Ljus på skuggorna

LJUS PÅ SKUGGORNA

Ljus på skuggorna är ett true crime-drama berättat genom scenkonst, film och digitala medier. Manus av Frida Sjögren. Medverkande konstnärer är Berit Engman, Amanda Billberg, Järva Engman, Frida Sjögren.Projektet är ett samarbete mellan kvinnliga konstnärer med koppling till Västmanland samtlokala föreningar och företag. Samarbetspartners i projektet är Riddarhyttans Arbetarteater, Teatermaskinen, Skinnskattebergs Residens- och Riksteaterförening och Story-Express Riddarhyttan. Med stöd av: Statens Kulturråd

En feministisk thriller om vänskap, mod och mening.


Ljus på skuggorna vill utmana det traditionellt kvinnliga uttryckssättet genom spänning och action. Samtidigt riktar vi ljus på samhällsaktuella frågor som förtroende för personer i maktpositioner samt allmängiltiga livsteman som kärlek, vänskap och mening med livet – med fokus på det kvinnliga perspektivet.

 

Den 19 mars 2022 hölls en teaser-föreställning av Ljus på skuggorna på Teatermaskinen där publiken fick agera medborgardetektiver i den feministiska thrillern. Projektet tar fasta på den populära genren true crime och interaktiv storytelling på moderna sätt. Digital storytelling och konstnärlig gestaltning av berättelsen med film som uttrycksform sker under projektets gång. Håll utkik!