Könsdyslexi

En föreställning med hbtqia+personers egna berättelser.

Hur skulle en lektion om hbtqia+ kunna se ut? Varför är vi en sådan tungvrickare? Och hur är det egentligen för queers i Västmanlands bruksorter?


Välkommen på en förvirrad intensivkurs i hbtqia+. Föreställning utklädd till teater med: utdrag från journalanteckningar, videokonst om skoltiden, dikter och dagboksanteckningar om relationer och familj. Baserat på deltagarnas egna erfarenheter under flera decennier. Om sexualitet, könstillhörighet och rätten att leva som sig själv. Och den ständiga frågan - varför ska just vi behöva komma ut hela tiden?

KÖNSDYSLEXI

KÖNSDYSLEXI PÅVÄG TILL VÄSTERÅS PRIDE FÖR ATT SPELA DEN 30 JUNI!"Nu har vi packat scenografi och rekvisita som på fredag åker till pride i Västerås. Första föreställningen efter premiären som var på hemmaplan. "Exalterande" säger en av oss. "Min första Pride" säger någon annan. En ser fram emot att glänsa på scen. Och någon annan vill passa på att ragga medan man är i stan och på festival."

EFTER PREMIÄREN PÅ TEATERMASKINEN DEN 14 MAJ!"Vi hade premiär för #könsdyslexi i Söndags. Föreställningen som är en lektion i hbtqia+ utklädd till teater. Gick förvånansvärt bra!! Lite stoltkänslor vi kommer turnera runt Västmanland i sommar, höst och nästa år. Med, av och om homos, bisexuella, transpersoner, queera, pan, polly, cis, heteros"