Kurser

Experimenverkstan,

vår kursverksamhet;

Experimentverkstan är en unik plats mitt i Bergslagens djupa skogar. 

Vår kursverksamhet började med den fysiska, experimentella teatern som korsar gränserna mellan olika konstnärliga discipliner och ofta rör sig i ett öppet fält av olika uttryck; dans, röst, text, rörelse, bild, ljud, musik, konst och framför allt närvaro med det egna uttrycket. Med tiden har det tillkommit andra kurser som rör sig fritt och har andra teman, ofta kopplade till naturen omkring oss och vår relation till den. Välkomna!

Våra kurser:

Hitta ditt personliga uttryck genom teater, rörelse,

röst, text under en helg i nära relation till naturen!


Ge dig en helg att utmana din kreativitet, ditt sinne och kropp i fysiska teaterövningar,

avslappnings och trygghetsövningar varvat med tid för reflektion och eget arbete. 

Kursinnehåll

I den här kursen får du lära dig att utforska ditt inre, hitta din egen rytm, skriva texter och göra dramaövningar, Vi utforskar kroppens, röstens och ordets möjligheter och det finns även egen tid för att reflektera och vara i naturen.


Lokalerna är stora, gjorda för att arbeta fram teater och dansföreställningar. Lokalerna ligger mitt i skogen, omgiven av vild natur. Naturen är en stor inspirationskälla för oss och detta vill vi dela med oss av, så en del av övningarna kommer att handla om att hitta inspiration i naturen och använda dig av den inspiration du finner där i ditt personliga uttryck. 
Gruppen är liten, mellan 8-15 deltagare. 


Sökande- formande-förmedlande.


Steg 1. Första helgkursen, - Sökande- så kommer du att göra olika trygghets- och avslappningsövningar, du kommer att söka i ditt inre, skriva mycket och upptäcka din egen rytm också i skrivandet.  


Steg 2. Andra helgkursen- Formande- så kommer du att arbeta mycket med din skådespelarkropp. Vi tränar på koncentration, scenisk närvaro och grupptillit. 

Genom era kroppar kommer texterna få ett metafysiskt uttryck.  


Steg 3. Tredje helgkursen- Förmedlande- så kommer du att vara med om att de skrivna texterna kommer att få liv genom era kroppar på scenen Vi kommer att tala om det magiska teaterrummet, den sceniska framställningen och det konstnärliga arbetet med att författa, gestalta och sätta samman olika röster till en scenisk framställning.


Det är kurs baserat på tre steg. För att kunna delta i steg 2 behöver du ha gått steg 1 Och för att kunna delta i steg 3 behöver du ha gått steg 1 och 2.


KursledarnaKursdatum 2020:


Steg 1: 7-9 februari, 13-15 mars, 10-12 april, 3-5 juli, 9-11 oktober


Steg 2: 8-10 maj, 13-15 november


Steg 3: 25-27 september, 11-13 decemberBerit Engman är skådespelerska, regissör och författare med mångårig erfarenhet av att stå på scen och ge regi. Hon har även skrivit flera pjäser, är pedagog och har hållit i många kurser och workshops.

(Foto: Mirjam Hector)

Jonas Engman är regissör och teaterpedagog med många års erfarenhet av stora och små produktioner och har hållit i många kurser och workshops.

(Foto: Mirjam Hector)

Hitta ditt personliga dansuttryck!


Utmana din kropp och dina sinnen under en helg med modern dans varvat med tid för reflektion.

Jag (kursledaren) är dansare och koreograf och vill utöver dansövningar även bjuda in

dig i koreografiska tankar där naturen är källa till inspiration och rekreation.

(Foto: Lucie Jean)Kursinnehåll

Hitta ditt personliga uttryck genom modern dans. Vi utforskar kroppens möjligheter och arbetar med olika kombinationer av rörelser, genom modern dans och improvisation. Vi kommer att arbeta med dansövningar som fokuserar på dynamik, koordination och perception. För att öka vår kroppsmedvetenhet innehåller klassen även moment av kontaktimprovisation och avspänningsövningar varvat med egen tid för reflektion i naturen. 

Skräppbo skola har stora lokaler perfekta att dansa i och ligger omgivet av skogar och sjöar. För mig är naturen en stor inspirationskälla och jag vill i denna kurs bjuda in dig att hitta kontakt med naturen och genom övningar använda dig av det i din dans.

Gruppen är liten, mellan 8–15 deltagare. Målgrupp

Det är bra om du har du provat på modern dans tidigare men det är inget måste. I första hand kommer vi att utgå vi dina erfarenheter där rörelserna skapas utifrån dina förutsättningar. Denna helg handlar om att experimentera och kombinera upplevelserna av natur med dans. Under helgen hoppas jag inspirera dig kring vad dans kan vara och hur ditt uttryck ser ut. Utöver dans och fysiska övningar kommer det under helgen även ges tid för vila och reflektion. Kursledaren

Amanda Billberg är verksam som dansare och koreograf med bas i Västerås. Hon har en master i koreografi med inriktning performativa praktiker från Stockholms konstnärliga högskola och ett diplom i modern och nutida dans från Iwanson International i München. Amanda har varit verksam i flertalet olika kontexter inom scenkonstfältet i Sverige och internationellt där hon skapat egna verk eller samarbetat med andra konstnärer och konstformer. Hon har främst arbetat som dansare och koreograf men även haft uppdrag som dramaturg, skådespelare och pedagog. 

www.amandabillberg.se Kursdatum 2020:


21-23 feb,  20-22 mars,  17-19 april,  26-28 juni, 16-18 oktober, 20-22 november


Amanda Billberg, kursledare.

(Foto: Daniel Pherson)


Boende:


Exprimentverkstan ligger mitt i skogen och man behöver bil för att ta sig hit (det är bra om man kan tänka sig att samåka, det kan vara trångt med parkeringsplatser på de olika boendena, vi förmedlar gärna kontakter). Här är de boenden som ligger närmast:


8 minuters bilresa bort ligger detta boende i en gammal ”Bullerby” (här finns 8 sängplatser i prisklassen

300-450):

https://www.airbnb.se/rooms/34850478?source_impression_id=p3_1577885475_KEksP5lF2YHdM1%2Bf


16 minuters bilresa bort ligger denna gamla skolbyggnad som numera är en ekologisk gård:

https://skolgarden.wordpress.com


16 minuters bilresa bort ligger detta klassiska brukshotell:

http://www.brukshotelletskinnsberg.se
Kontakt: 

teatermaskinen@teatermaskinen.comTeatermaskinen is an                        .

independent production company,                        .a touring company, a residency.                        ,

a work space and a platformfor life-long learning. We work in cooperation and with participation.We are a Quattro Helix Machine and a place in The Culture Reservation.

Teatermaskinen makes space.

GET IN TOUCH


Address:

Teatermaskinen, Skräppbo Skola

73091 Riddarhyttan


Phone: +46706811481

© Copyright. All Rights Reserved.

OPENING HOURS


Monday - Friday: 9.30am - 3pm