Kurser

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Experimenverkstan / vår kursverksamhet

Experimentverkstan, en unik plats mitt i Bergslagens djupa skogar.


Våra kurser spänner över ämnesområden som experimentell teater, dans, vildmarkskurser, odling och matlagning. Fler kommer.


Vi befinner oss 2,5 timme från Stockholm, 1 timme från Västerås, 1 timme från Ludvika, 1 timme från Örebro. Mitt i naturen.


Varmt Välkomna.

Våra kurser:

Gruppen är liten, mellan 8-15 deltagare. 


Sökande- formande-förmedlande.


Steg 1. Första helgkursen, - Sökande- så kommer du att göra olika trygghets- och avslappningsövningar, du kommer att söka i ditt inre, skriva mycket och upptäcka din egen rytm också i skrivandet.  


Steg 2. Andra helgkursen- Formande- så kommer du att arbeta mycket med din skådespelarkropp. Vi tränar på koncentration, scenisk närvaro och grupptillit. 

Genom era kroppar kommer texterna få ett metafysiskt uttryck.  


Steg 3. Tredje helgkursen- Förmedlande- så kommer du att vara med om att de skrivna texterna kommer att få liv genom era kroppar på scenen Vi kommer att tala om det magiska teaterrummet, den sceniska framställningen och det konstnärliga arbetet med att författa, gestalta och sätta samman olika röster till en scenisk framställning.


Det är kurs baserat på tre steg. För att kunna delta i steg 2 behöver du ha gått steg 1 Och för att kunna delta i steg 3 behöver du ha gått steg 1 och 2.
                                               Kursledarna

   (Foto: Mirjam Hector) 

   


Kursdatum 2020:


Steg 1:  10-12 april, 8-10 maj


Steg 2:  25-27 september, 9-11 oktober


Steg 3:  13-15 november, 11-13 decemberPris: 2200 krBoende: Kostnad för boende tillkommer. Se vår hemsida för rekommendationer för boende.Mat: Ingen mat ingår i kursen utan du förväntas ha med dig all mat du behöver; frukost, lunch, middag och att du har ätit middag innan kursstart fredag. Kurslokalerna innehåller kök (och så gör även de flesta boendena). Kaffe, te, kakor, frukt kommer att finnas, men är menat som mellanmål, inte som måltider.Kontakt: info@teatermaskinen.com eller mobil: 070-681 14 81‬
                                                                                                                                                                                  

Hitta ditt personliga dansuttryck!


Utmana din kropp och dina sinnen under en helg med modern dans varvat med tid för reflektion.

Jag (kursledaren) är dansare och koreograf och vill utöver dansövningar även bjuda in

dig i koreografiska tankar där naturen är källa till inspiration och rekreation.

(Foto: Lucie Jean)Kursinnehåll

Hitta ditt personliga uttryck genom modern dans. Vi utforskar kroppens möjligheter och arbetar med olika kombinationer av rörelser, genom modern dans och improvisation. Vi kommer att arbeta med dansövningar som fokuserar på dynamik, koordination och perception. För att öka vår kroppsmedvetenhet innehåller klassen även moment av kontaktimprovisation och avspänningsövningar varvat med egen tid för reflektion i naturen. 

Skräppbo skola har stora lokaler perfekta att dansa i och ligger omgivet av skogar och sjöar. För mig är naturen en stor inspirationskälla och jag vill i denna kurs bjuda in dig att hitta kontakt med naturen och genom övningar använda dig av det i din dans.

Gruppen är liten, mellan 8–15 deltagare. Målgrupp

Det är bra om du har du provat på modern dans tidigare men det är inget måste. I första hand kommer vi att utgå vi dina erfarenheter där rörelserna skapas utifrån dina förutsättningar. Denna helg handlar om att experimentera och kombinera upplevelserna av natur med dans. Under helgen hoppas jag inspirera dig kring vad dans kan vara och hur ditt uttryck ser ut. Utöver dans och fysiska övningar kommer det under helgen även ges tid för vila och reflektion. Kursledaren

Amanda Billberg är verksam som dansare och koreograf med bas i Västerås. Hon har en master i koreografi med inriktning performativa praktiker från Stockholms konstnärliga högskola och ett diplom i modern och nutida dans från Iwanson International i München. Amanda har varit verksam i flertalet olika kontexter inom scenkonstfältet i Sverige och internationellt där hon skapat egna verk eller samarbetat med andra konstnärer och konstformer. Hon har främst arbetat som dansare och koreograf men även haft uppdrag som dramaturg, skådespelare och pedagog. 

www.amandabillberg.se Kursdatum 2020:


17-19 april,  26-28 juni, 16-18 oktober, 20-22 novemberPris: 2200 krBoende: Kostnad för boende tillkommer. Se vår hemsida för rekommendationer för boende.Mat: Ingen mat ingår i kursen utan du förväntas ha med dig all mat du behöver; frukost, lunch, middag och att du har ätit middag innan kursstart fredag. Kurslokalerna innehåller kök (och så gör även de flesta boendena). Kaffe, te, kakor, frukt kommer att finnas, men är menat som mellanmål, inte som måltider.Kontakt: info@teatermaskinen.com eller mobil: 070-681 14 81‬

Amanda Billberg, kursledare.

(Foto: Daniel Pherson)


Hitta ditt personliga uttryck genom teater, rörelse,

röst, text under en helg i nära relation till naturen!


Ge dig en helg att utmana din kreativitet, ditt sinne och kropp i fysiska teaterövningar,

avslappnings och trygghetsövningar varvat med tid för reflektion och eget arbete. 

Kursinnehåll

I den här kursen får du lära dig att utforska ditt inre, hitta din egen rytm, skriva texter och göra dramaövningar, Vi utforskar kroppens, röstens och ordets möjligheter och det finns även egen tid för att reflektera och vara i naturen.


Lokalerna är stora, gjorda för att arbeta fram teater och dansföreställningar. Lokalerna ligger mitt i skogen, omgiven av vild natur. Naturen är en stor inspirationskälla för oss och detta vill vi dela med oss av, så en del av övningarna kommer att handla om att hitta inspiration i naturen och använda dig av den inspiration du finner där i ditt personliga uttryck. 
Berit Engman

är skådespelerska, regissör

och författare med mångårig erfarenhet av att stå på scen och ge regi. Hon har även skrivit flera pjäser, är pedagog och har hållit i många kurser och workshops.

(Foto: Mirjam Hector)

Jonas Engman är regissör och teaterpedagog med många års erfarenhet av stora och små produktioner och har hållit i många kurser och workshops både nationellt och internationellt.

                                             Egg & Eld 

        - traditionella tekniker för Eld och Fältmässig slöjd


                                         Bushcraft- och överlevnadsaktivitet i form av tvådagarskurs.
(Foto: Babek Toloe)


Under dessa två kursdagar kombinerar vi de två spännande ämnena Eld och Eggverktyg – två av grundpelarna inom Bushcraft. Den kontrollerade elden och våra eggverktyg, som kniv, yxa och såg, har banat väg för mänsklighetens utveckling genom tiderna. Den som behärskar de tu har oändliga möjligheter i sina händer. Under kursen får du i lugn och ro öva på dina tekniker i en inspirerande miljö. Innehåll och upplägg*


Teoretisk och praktisk eldkunskap:
Grundprinciper, säkerhet och förberedelser
Eldens historia
Tände, bränsle och eldkonstruktioner
Tändtekniker
Teori och praktik rörande eggverktygen kniv, yxa och såg: Verktygshistoria, verktygsergonomi och val av verktyg Verktygstekniker, säker hantering
Skärpning, underhåll
Fältmässigt slöjdande


*Med reservation för ändringar (till exempel uteblir öppna lågor i händelse av ett eldningsförbud i området).


Dag 1

10.00: Samling och ev. parkering vid Skilabacken (Vägbeskrivning Eniro, ange Skilån, 73091 Riddarhyttan)

Ankomstfika

Diskussion – Vad är bushcraft och vad är överlevnad? Vilka tekniker och kunskaper kan hjälpa dig om du hamnar i en överlevnadssituation?
Lunch runt elden
Lär om eldens historia och tekniker

Öva dina eldkunskaper

Eftermiddagsfika


Dag 2

10.00 Samling vid Lägerplatsen mellan Skila/Skräppbo

Förmiddagsfika

Lär om verktygen kniv, yxa, såg, och hur dessa används på ett effektivt och säkert vis

Lunch runt elden

Börja skapa ditt eget alster genom att slöjda i färskt trä. Kanske en sked, spatel, smörkniv eller ett par ätpinnar
Eftermiddagsfika
15.00 Vi summerar dagen genom att se vad vi åstadkommit. Om någon ej hunnit tälja klart sina alster så är det inga problem att fortsätta själv hemma.
                                              (Foto: Jonas Landosi)Packlista

Observera att de två kursdagarnas utbildningspass hålls utomhus oavsett väder. Medtag därför varma och tåliga kläder för alla väder, till exempel robusta skor, mössa, arbetshandskar och sittunderlag. Under myggperioder rekommenderas heltäckande kläder, myggmedel och eventuellt myggnät. Medtag gärna eventuella egna eggverktyg (kniv, yxa, såg) och elddon om så önskas (låneverktyg finns även på plats). Vattenflaska, snacks, anteckningsmaterial samt pannlampa kan komma väl till pass.

Säkerhet

Jonas Vildmark Bushcraftcenter sätter alltid säkerheten i första rum. Detta genomsyrar våra kursupplägg för att du alltid skall känna dig trygg under kurser som arrangeras av oss. Dock sker allt deltagande på egen risk. Det är kursdeltagarens ansvar att säkerställa att hen vid kurstillfället är vid passande hälsa samt har en gällande olycksfallsförsäkring.
Alkohol eller andra rusmedel är ej tillåtna under våra utbildningspass.Deltagare: Max 12 st deltagare. Inga förkunskaper krävs.


Plats: Lägerplats i skogen, mellan Skilån och Skräppbo.


Kurslängd: 2 dagar, kl. 10.00-15.00 båda dagarna.


Kursdatum 2020: 28-29 april, 27-28 maj, 17-18 juni, 8-9 juli, 9-10 september, 7-8 oktober.


Kursavgift: 3700 kr per person inkl. 6% moms.


Detta ingår: Instruktör, lunch och fika båda dagarna, eldmaterial, täljmaterial samt låneverktyg.


Kontakt: info@teatermaskinen.com eller mobil: 070-681 14 81‬
Välkommen till Egg & Eld!

Boende:


Exprimentverkstan ligger mitt i skogen och man behöver bil för att ta sig hit (det är bra om man kan tänka sig att samåka, det kan vara trångt med parkeringsplatser på de olika boendena, vi förmedlar gärna kontakter). Här är de boenden som ligger närmast (de som ligger geografiskt närmast ligger högst upp på listan):


Bo i en närliggande "Bullerby":

https://www.airbnb.se/rooms/34850478?source_impression_id=p3_1577885475_KEksP5lF2YHdM1%2Bf


Bo på en camping:

http://www.lienscamping.se


Bo i en gammal skola som numera är en ekologisk gård med B&B:

https://skolgarden.wordpress.com


Bo på ett klassiskt brukshotell:

http://www.brukshotelletskinnsberg.se


Bo primitivt mitt i naturen:

https://kolarbyn.se


Bo på en herrgård:

https://www.farnaherrgard.se


Kontakt: 

info@teatermaskinen.com

070-681 14 81‬Teatermaskinen is an                        .

independent production company,                        .a touring company, a residency.                        ,

a work space and a platformfor life-long learning. We work in cooperation and with participation.We are a Quattro Helix Machine and a place in The Culture Reservation.

Teatermaskinen makes space.

GET IN TOUCH


Address:

Teatermaskinen, Skräppbo Skola

73091 Riddarhyttan


Phone: +46706811481

© Copyright. All Rights Reserved.

OPENING HOURS


Monday - Friday: 9.30am - 3pm