Botkyrka folkhögskola och Teatermaskinen erbjuder kursen
Konst som handling

- Konstnärlig teori och praktik

15-veckors fortbildning för konstnärer och forskare aktiva i civilsamhället

 

Kursperiod: 18/9 - 5/2

Vill du vara med och förverkliga en plattform för bildning, konst och kultur?

Vill du vidareutbilda dig som communityledare för att kunna arbeta med konst och kultur i samverkan med andra aktörer på den plats där du bor?

Vill du sprida och tillgängliggöra kunskaper och estetiska praktiker till fler?

Vill du fortbilda dig och/eller utveckla en yrkesroll inom något av de områden som ingår i kulturproduktion?
Är du intresserad av samtidsfrågor och av hur vi kan skapa en framtid tillsammans?
Vill du pröva dina utgångspunkter och bryta dem med andra?

I så fall kan detta vara en kurs för dig.


Under femton veckor genomför vi en kurs där estetisk teori förenas med konstnärlig praktik, där teoretiker och praktiker inom olika konstnärliga discipliner arbetar tillsammans och sida vid sida. Varje fält delar med sig av sina kunskaper och sina praktiker till de andra fälten. Parallellt arbetar vi med kursövergripande temaområden kring kunskap, språk och makt, könsmaktsordning, kulturpolitik och samhällsutveckling i bred mening. Målsättningen är utvecklingen av en fristående kunskapsplattform där kritiskt tänkande, kreativa flöden och en inkluderande delaktighet står i centrum.

 

Som deltagare är du med och skapar verk och infrastrukturer för denna plattform. Och att du som deltagare helt eller delvis kommer att kunna arbeta på plattformen utan geografiska begränsningar.

 

Vi tror att du som deltagare är verksam på en plats som är fysisk eller virtuell och som du vill utveckla vidare. Vi tror att du har ett intresse av att leda och/eller samordna processer. Och vi tror att du har ett stort engagemang i samhällsutveckling i bred bemärkelse.

 

Kursen är studiestödsberättigad genom CSN.

Plats

Kursen genomförs i Teatermaskinens lokaler i Riddarhyttan. Vi hjälper givetvis till med att ordna boende om du behöver. Kostnad: ca 2000:-/månad. Mat ordnar du själv på boendet eller i skolans lokaler. För mer information och/eller frågor, kontakta Anders Olsson, kursansvarig på 0222-13161 eller 070-6811481. E-post: <anders@teatermaskinen.com

 

LÄS MER

ENGLISH INFO

Teatermaskinen

Skräppbo Skola

73091 Riddarhyttan

Telefon:

0222 13161

0706811481

Email:

teatermaskinen@

teatermaskinen.com

Mer kontaktuppgifter

till enskilda personer

hittar ni på vår

teatermaskinen

flik i menyn.